DJ Fanclub Presenteert: Cursus Partyfotografie

door Tony jr.

Doordat er steeds meer nieuwe party-georienteerde websites het daglicht zien is er een wildgroei ontstaan op het gebied van partyfotografie. Op menig feest tuimelen de, vaak amateuristische, fotografen over elkaar heen om de beste shots te kunnen maken. Dit vaak tot ergernis van de bezoekers die ofwel continu met verzoekjes tot poseren worden lastiggevallen of aan de kant worden geduwd door de overijverige plaatjesschutters. Ook de grote party-organisaties zoals, UDC, ID&T, Extrema & Risk werd dit een doorn in het oog. Daarom staken ze laatst de koppen bij elkaar en spraken af dat vanaf 1 mei 2005 alleen nog bonafide Partyfotografen op hun feesten worden toegelaten. DJ Fanclub voorman Jack Undercover is daarbij benaderd om de cursussen te organiseren die de deelnemers uiteindelijk het keurmerk Gediplomeerd Partyfotograaf zal opleveren.

Wat is het diploma Partyfotografie waard?
Zoals gezegd krijgen vanaf 1 mei alleen diplomahouders exclusieve accreditatie voor de feesten van de belangrijke party-organisaties en zullen beunhazen worden geweerd. Aangezien dit een initiatief van de grote organisaties zelf is zal er dan ook streng de hand aan worden gehouden. Daarmee wordt het vak Partyfotograaf meteen serieus op de kaart gezet en heeft de met goed gevolg afgestudeerde cursist een unieke marktpositie die ook z'n financiele weerslag zal krijgen. Dus niet meer foto's op feesten maken om met vrouwen in contact te komen maar gewoon serieus geld verdienen. Als was je een echte fotograaf.


"Doet Edwin Smulders, (bekende partyfotograaf), ook mee aan de cursus? Jazeker, op herhalingcursus! Was wel weer eens nodig, he Edwin?”

Hoe ziet de cursus eruit?
Uiteraard zal er bij de cursus aandacht aan de technische kant van het fotograferen worden besteed. Belichting en sluitingstijden zijn zaken die elke fotograaf behoort te weten. Maar niet minder belangrijk zijn de sociale vaardigheden. Want in tegenstelling tot het gangbare idee dat party-fotografie het in beeld brengen van de sfeer van een feest is, gaat het in de meeste gevallen om het portretteren van groepjes mensen. Bij voorbeeld hoe krijg je twee vrouwen zo ver dat ze al tongzoenend op de foto gaan. En elkaar uiteindelijk onzedelijk gaan betastten. De ongekroonde koning van de Nederlandse Partyfotografie, Jack U., zal al z'n ervaringen op dit gebied delen. Al hoeft de cursist uiteraard niet zo ver te gaan als Undercover deed met Gordon, voor een hotte foto.


"Deze jongen komt er wel. De juiste lengte en een vriendelijke glimlach..."
(Waarom lengte zo belangrijk is? Daar zal partyfotograaf/cursusleider Jack Undercover volgende week uitgebreid op terug komen.)

Wat? Wanneer? Hoeveel?
De cursus duurt 2 dagen en zal intern plaatsvinden in Congrescentrum Sint Joris in Almere. In de maanden maart en april is er elke week woensdag en donderdag een cursus. De eerste 2 edities van maart zijn reeds volgeboekt en de derde bijna maar voor de daaropvolgende data kunt u nog reserveren. De kosten bedragen 850 euro p.p. (inclusief lesmateriaal, overnachting + ontbijt en afsluitende diploma-uitreiking + feestje). Studenten geen korting

NABERICHT! (28-1-2004)
Door de vele aanvragen, maar ook door veel klachten over de prijs, zijn er vier (4!) belangrijke aanpassingen gedaan in het oorspronkelijke business plan:
1) Quit of dubbel? Ja, voor de prijs van 1 cursus, mag je een 2-de cursist gratis mee naar binnen nemen.
2) De cursus zal niet in zalencentrum St, joris te Almere plaatsvinden (te duur!), maar in de nieuwe gallerie van de fam. Stutterheim, genaamd ‘HOME’ (gratis beschikbaar gesteld, met dank!)
3) De eerste avond zal een feestelijk karakter krijgen, met live DJ’s Joost van Bellen en Sanyi (DISCOTWINS), zodat de opgedane kenis, meteen in praktijk uitgeprobeerd kan worden. (Rookmachine, stroboscoop en blacklite aanwezig!)
4) De overnachting is niet meer in de prijs inbegrepen, maar logeren bij de fam. Stutterheim is een optie.

Uw cursusleider blijft evenwel Drs. J. Undercover!

 


"Goede wijn, behoeft geen krans! Dit meest bekende partyfotografenduo van Nederland, zullen hun medewerking aan de cursus geven, dmv een live partyfoto demonstratie op de avond van de eerste cursusdag. Mis dit niet!" (Zie ook www.link2party.nl )

Interesse?
Voor reserveringen en informatie kunt u contact opnemen met: info@djfanclub.nl of telefonisch met Ratelband Seminars & Snacks: 055673 - 6557 (alleen onder kantoortijd).

ENKELE VOORBEELDEN MET TIPS:


"Hier heeft de fotograaf een goede' uitsnede' gemaakt... DWZ, dat het essentiele gedeelte van deze opname mooi binnen het kader valt! "


"Zorg voor ‘actie’ in de foto. Dit doe je door het woord ‘actie!’ te roepen vooraf aan de belichting! Een lenig model is een pre..."

"Wat doet deze fotograaf fout? Juist, te veel afstand. Voor een mooie partyopname moet je zo dicht mogelijk op je onderwerp kruipen!"


"Soms moet je de modellen het achterste van de tong laten zien, om tot een origineel resultaat te komen..."


"Bekende filmsterren poseren altijd graag voor een echte partyfotograaf.
Maak daar dankbaar gebruik van!"
(Uma Thurman poseert graag voor Jack U.)


"Bij voorbeeld hoe krijg je twee vrouwen zo ver dat ze al tongzoenend op de foto gaan. En elkaar uiteindelijk onzedelijk gaan betastten."(De trend!)

SUCCES!

Volgende week een uitgebreid verslag van fotograaf Jack Undercover, waarom kleine fotografen, slim moeten zijn. En in verband hiermee een zeer overdreven dankbetuiging aan Mick Boskamp. (Vanaf dinsdag 25-01-05)

 

 

Amsterdam, zaterdag 22 januari 2005

DJ Fanclub is voortaan ID&T...

DJ Fanclub overgenomen door ID&T...?


Waar kenners uit de uitgaanscene al langer op hoopten is uitgekomen. Het noodlijdende DJ Fanclub is gered. Niemand minder dan Duncan Stutterheim, heeft DJ Fanclub van een wisse dood, gered. Ingewijden zagen het al aankomen. DJ Fanclub (de kabouter onder de party-organisaties) wist zich weliswaar op zogenaamde slinkse wijze met twee pagina’s in het ID&T tijdschrift ‘RELEASE’ te wroeten, maar kon desalniettemin, niet anders dan opgeslokt worden door de grote reus. (Tering wat een kutzin...)

"het geheime wapen?"
Edoch moet het ons van het hart, dat het niet gegaan is zoals sommigen zouden denken, dat het gegaan is. We zijn niet gezwicht voor het grote geld. Alles is geprobeerd door ID&T. ALLES! De lieftallige kersverse vrouw van de directeur (Lisca!) werd zelfs ingeschakeld om Jack Undercover te ‘schaken’. Dit terwijl Duncan zelf thuis aan het schaken was, maar dit Terzijde. Ook werden er grote bedragen genoemd door Lisca, maar Undercover hield moedig stand. Neen, DJ Fanclub was en zou onafhankelijk blijven! Koste wat het kost!

En toch, ja toch ging het mis...
Toen vorige week zondag de opening plaats vond van de expositie ‘Las Vegas’ in de galerie van de familie Stutterheim, kwam Undercover, aan de roulette tafel, in gesprek met Duncan Stutterheim. En aangezien ze beiden van een gokje houden, kwam het gesprek al snel op de lol van winnen. Je bent een winner of je bent een looser...

Undercover dacht: “Hey, als hij zo van winnen houdt en van een gokje, kan ik daar wellicht een slaatje uit slaan. En ik heb thuis een biljart staan, dus...”

Undercover na enige biertjes: “Zeg Duncan, zin om een keer te biljarten?”
Duncan: “Ja, leuk, maar waar staat tegenwoordig nog een biljart?”

Undercover: “Nou, dat is ook toevallig, ik heb er thuis eentje. Kom gerust een keer spelen.”
Duncan: “OK, doen we. Zeg maar wanneer.”
Undercover: “Volgende week zaterdag, na het voetballen? Dan kun je tegen Lisca zeggen, dat het gelijkspel was en dat je te laat thuis bent, i.v.m. de verlenging...”
Duncan: “Goed plan, Jack!”
Undercover: “Geregeld!”
Duncan: “Waar zullen we om spelen? Altijd leuk toch? Een beetje spanning in de strijd?”
Undercover: “Hmmmmm...., om geld spelen vind ik niet leuk, maar we kunnen om een vrouw spelen of zo...? De winnaar krijgt een week lang de vrouw van de ander ter beschikking. Zoiets?”
Duncan: “Hmmmm...., nee dat krijg ik er thuis niet doorheen...”
Undercover: “Jammer, maar dan weet ik nog wel iets anders; Laten we om elkanders bedrijf biljarten! Ja, dat is wel zo eerlijk. Jij krijgt, als je wint DJ Fanclub, maar als ik win, krijg ik ID&T. Deal?”
Duncan: “OK, deal!” (Hij had inmiddels ook enige biertjes op...!)

Afijn, de wedstrijd is zojuist gespeeld en Duncan Stutterheim heeft met groot puntenverschil Jack Undercover ingemaakt.
Hij heeft letterlijk ‘onze’ Jack alle hoeken van het biljart laten zien.

DJ Fanclub is voortaan ID&T...


DJ Fanclub

 

View Guestbook
Sign Guestbook

Ga naar FORUM